Theory and Practice of Software Testing (TAPOST 2016),

17th International Conference

”Testing the Software for People

Venue: The National Library of Latvia, Mūkusalas street 3, Riga, Latvia

Date: October 12, 2016

 

8:30

60min

Registration

9:30

10min

Opening

9:40

40min The future is bright – but we have some hurdles to climb
Geoff Thompson (UK)

10:20

40min Change Management for Test Organizations
Matthias Rasking (DE)

11:00

30min

Coffee break

Parallel session 1

Track 1 Track 2 Track 3

11:30

30min

How and when to measure quality in agile software development projects

Deniss Locmelis (LV)

Weekly delivery of an online finance management system
Raul Maesalu (EE)
Continuous Testing at Scale (demo)
Dmitry Buzdin (LV)

12:00

30min

Test automation of http based web services and API without a line of code (practical workshop)

Deniss Locmelis (LV)

Technical preconditions: basic knowledge of http protocol, personal laptop would be good to have.
Behaviour Driven Development in a DevOps team
Adonis Celestine (NL)

12:30

30min Better products faster: let’s bring the user into a user story
Anna Witteman (NL)
Choosing the tools for automated UI testing
Ieva Tutane, Rolands Krumbergs (LV)

13:00

60min

Lunch break

Parallel session 2

Track 1 Track 2 Track 3

14:00

30min Implementing automated UI tests using Protractor and Jasmine frameworks (practical workshop)
Rolands Krumbergs (LV)
Technical preconditions: laptop, code editor (Visual Studio Code preffered), Node package manager installed
How to ensure the same application quality on all kind of mobile devices?
Jelena Pankratova (LV)
Security Basics for Application Testing (practical workshop)
Aigars Naglis, Alise Silde (LV)
Technical precondition: laptop with Firefox (with Firebug plugin), BurbSuite (free version) and VirtualBox or VMWare Player. No prior knowledge or pentesting experience is required. Participants without laptops are also welcome.

14:30

30min Native mobile application test automation on real devices.
Kristaps Mežavilks (LV)

15:00

30min Beta testing in-house – essential part of development!?
Dace Kraucuka, Jekaterina Kokina (LV)

15:30

30min

Coffee break

16:00

40min User-experience testing in real life context – A quick and easy solution
Emma Haagen (NL)

16:40

40min To boldly go where no one has gone before – Educating a new generation of testers
Martin Nilsson (SE)

17:20

How to get certified – all about your career path
Marina Zahl (DE)

17:40

Closing

Contact information

Twitter: @TAPOST_LV Facebook: TAPOST e-mail: info@tapost.org
ORGANIZERS

litc litc

PARTNERS

accentur Basic CMYK TestDevLab

SUPPORTERS

istqb TestDevLab

 

INFORMATIVE SUPPORT

cv-online-logo LikeIT